Köpek Veterineri

Cinsi veya türü ne olursa olsun tüm canlıların sağlık sorunları vardır.Köpekler de parazit,kaza ve diğer hastalık türlerine sahip olabilen canlılar arasındadır.Size en uygun köpek veterineri kliniğini nasıl seçmeniz konusunda yardımcı olacağız.

Köpek Veterineri : Köpeklerin sağlık sorunlarıyla özel olarak ilgilenen ve tıbbi çözümler üreten yere verilen isimdir.Ancak genel adı ile sadece “Veteriner Kliniği” veya “Hayvan Hastanesi” dememiz daha doğru olacaktır.

Veteriner Kliniği Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

  1. Tecrübe : Köpeklerinizi mutlaka tecrübe sahibi işini bilen hekimlere emanet etmek istersiniz.Tecrübe zamanla kazanılan ve birçok klinikte olmayan kazanımlar arasındadır.
  2. Oterite : Veteriner kliniğinin oteritesi kliniğe gidecek olan kişinin en çok dikkat ettiği husustur.Tedavi yöntemleri beğenilmeyen ve güven vermeyen veteriner kliniklerini kim ister ki ? Tabii ki kimse istemez ve tercih etmez.Google haritalar üzerinde puanımız 5 üzerinden 4.5 üzeridir ve gelen yorumlar oteritemizi ortaya koymaktadır..
  3. Teknoloji : Günümüz dünyasında sadece köpek veterineri değil diğer tüm problemler için klinik arayanlar teknolojik donanıma sahip klinikleri tercih etmelidir.Hergün gelişen medikal cihazlar birçok hastalığın tespiti ve tedavisi için çok faydalıdır.Klinik ekibimiz ile teknolojiyi yakından takip ediyor ve minik canlar için faydası olacak her ekipmanı kliniğimize temin ediyoruz.
  4. Temizlik : Sadece virüsten dolayı değil veteriner klinikleri “hayvan hastanesi” görevi gördükleri için ekstra olarak steril olması gereken yerler arasındadır.Hergün düzenli temizlik ve çeşitli hastalıklara karşı yaptığımız ilaçlama tertemiz bir veteriner kliniğiyiz.
  5. Konum : Kliniğin kolay ulaşılabilir olması acil durumlarda olmazsa olmazlar arasındadır.Kliniğin adresine hızlı ulaşabilmemiz köpeğimizin konforu ve sağlığı açısından önemlidir.İstanbul Sanayi Mahallesi bölgesinde olan veteriner kliniğimiz birçok ilçe ve mahalleye 10 dakikanın altında ulaşım mesafesindedir.Bölgenizden veteriner kliniğimize ne kadar sürede ulaşılacağını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adresi haritalar uygulamanıza yazmanız yeterli.

Adres : Sultan selim mahallesi, Sultan Selim Cd. no:128/C, 34415 Kâğıthane/İstanbul

İletişim Numarası : 0539 435 34 55

Köpeği Veterinere Getirmeden Önce Ne Yapılmalısınız ?

Düzenli olarak köpeğinizi veteriner hekime muayene ettiren birisiyseniz muhtemelen neler yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.Ancak yine de yazımızı okumanızda , bilmediğiniz konuları öğrenmenizde fayda vardır.

Eğer saldırgan bir köpeğiniz var ise kontrolünüzden çıkmamasına dikkat etmelisiniz.Kliniğimize gelen köpekler hekimlerimiz tarafından sakinleştirilir(hekim ile köpek arasında sevgi bağı kurulara bu sakinleşme gerçekleşir).Ancak diğer canlılara zarar vermemesi açısından dikkatli olmalısınız.

Köpek Veterineri Arayanlara Verdiğimiz Hizmetler

Köpek veterineri ihtiyacı dostlarımıza birçok hizmet sunuyoruz.Sunduğumuz hizmet yelpazesini her geçen gün daha da genişletiyoruz.Avrupa Standartlarının üzerindeki teknolojik imkanlarımız bizi farklı yapan unsurlar arasında yer alıyor.

Ne hizmeti veriyorsunuz ? diyen köpek sahibi kişilere tüm hizmetlerimizi aşağıda belirttik.Köpeğinizdeki hastalığın hangi hizmete bağlı olduğunu bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

  • Anestezi
  • Göz Hastalıkları
  • Onkoloji
  • Geriatrik Bakım
  • Laboratuvar
  • Kardiyoloji
  • Dahiliye
  • Diş Hekimliği
  • Yoğun Bakım
  • Nöroloji
  • Dermatoloji
  • Homeopati
  • Pet Kuaför
  • Radyoloji
  • Jinekoloji
  • Ultrasonografi

Köpeklerde Aşı Uygulamaları

Köpeklerde aşı uygulaması köpek sahibi kişilerin takip etmesi gereken en önemli konudur.Köpeklerde birçok farklı hastalığı , öncesinde vurulmuş aşılar ile bertaraf edebiliriz.Köpek veterineri arayan tüm dostlarımız aşı takvimi konusunda bilgi sahibi değilse önce bu yazımızdan daha sonra veteriner hekimden bilgi almalı.

YAŞUYGULANACAK AŞIGÖREVİ
6 HaftalıkPuppy-DPCPV ve CDV enfeksiyözüne karşı koruma.
7 Haftalıkİç ve Dış Parazit AşısıParazitlere karşı koruma.
8 HaftalıkKarma 1 Aşısıİçeriği Gençlik hastalığı, hepatitis, parainfluenza, parvovirus, leptospirosis.
9 HaftalıkBronşin ve İç Parazit AşısıBronşite ve iç parazitlere karşı koruma sağlar.
10 HaftalıkKorona Virüs 1. AşısıKorona virüse karşı koruma sağlar.
11 HaftalıkKarma 2 Aşısıİçeriği difteri, aselüler boğmaca, tetanoz, inaktif polio hemofilus influenza
Tip b aşısıdır.
12 HaftalıkLyme 1.AşısıBulaşıcı olan Lyme hastalığına karşı koruma sağlar.
13 HaftalıkKuduz AşısıKuduza karşı koruma sağlar.
14 HaftalıkKorona Virüs 2.AşısıKorona virüse karşı koruma sağlar

Köpek Veterineri Ücretleri

Köpeğinizin sağlığında bir problem oluşmuş veya kaza,aşı,mikroçip gibi farklı nedenlerden doları “köpek veterineri” arıyor olabilirsiniz.Köpeğinizi veteriner kliniğine getirmeden önce fiyat öğrenmek istiyorsanız bunu internette aramak yerine direkt olarak klinik ile iletişime geçin.İnternette yazan rakamların çoğu hem güncel değil hem de uydurma rakamlardır.

Kliniğimiz İle Hemen İletişime Geçebilirsin!

2 Comments

  1. Ali

    Ben yeni köpek aldım süd içiyor daha yavru bu gün pazardan aldım amma kusuyor iki defa kusdu eve geldiğinden o neden olur

    Reply
    1. Köpek yavrusunun kusması birkaç farklı nedene bağlı olabilir.

      1. Laktoz İntoleransı:Bazı köpekler, insanlar gibi, laktoza karşı intoleranslı olabilirler. Bu, süt ve süt ürünlerinin sindiriminde zorluk çektikleri anlamına gelir. Süt içtikten sonra kusma, laktoz intoleransının bir belirtisi olabilir.
      2. Yeni Ortam Stresi: Yavru köpekler için yeni bir eve gelmek stresli olabilir. Bu stres, mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir.
      3. Beslenme Değişiklikleri: Aniden değişen beslenme alışkanlıkları da köpeklerde mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Eğer köpeğiniz daha önce süt içmemişse, bu ani değişiklik sindirim sistemini etkileyebilir.
      4. Hastalık veya Enfeksiyon: Kusma, bazı hastalıkların veya enfeksiyonların bir belirtisi olabilir. Özellikle yavru köpekler daha savunmasızdır ve çabuk hastalanabilirler.

      Yapmanız Gereken;

      1. Veterinere Danışın
      2. Diyetini Gözden Geçirin
      3. Sakin Bir Ortam Sağlayın
      4. Dehidrasyona Dikkat Edin
      Reply

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir